Alles is LOB: De Sims 3

Voor ons zit in alle dingen om ons heen een stukje LOB. In deze rubriek nemen we je mee naar onze inspiratiebronnen. Dit keer: videogame De Sims. Ik heb alle delen tot en met 3 gespeeld.

Eerst maar even de basis. In De Sims speel je als één, twee of wel acht figuurtjes die jij een weg door het leven moet laten banen. Jij kiest het uiterlijk, de persoonlijkheid, de gekkigheden en dan kun je spelen.

De reden dat ik gestopt ben bij deel 3, is dat EA (de uitgever van de spellen) een basisspel uitbrengt. Naast dat basisspel zijn er talloze uitbreidingen, waarvan ik de beroepen, universiteit en reizen het meeste gebruik. Iedere keer honderden euro’s aan spellen uitgeven is me te gortig, dus lekker blokkig klooien met andersmans leven in Sims 3 is aan mij wel besteed.

Wat er nou de LOB-factor aan het spel is, is dat alles een keuze is. Hoeveel eigen wil gun jij je sim? Kies je voor een vaste baan met regelmatige werktijden, begin voor je jezelf, of gebruik je de geld-cheat om naar hartelust de meest luxeuze huizen en levens neer te zetten?

Ook op het gebied van hobbies valt er zat te kiezen. Iets muzikaals? Creatiefs? Technisch of juist heel avontuurlijk? En hoe ziet je dagindeling eruit? Kies je voor een rijk sociaal leven? Veel reizen? Of ben je stiekem een huismus die genoeg schept in levenswensen als schrijver worden, geweldige feestjes geven en 100-en recepten leren kennen? Het kritisch kijken naar de sims die jij over de jaren gecreerd hebt, kan dus veel zeggen over hoe je in elkaar zit.

En mijn eigen sim? Die is standaard de eeuwige student op jacht naar alle mogelijke diploma’s om vervolgens te jagen op een record als zelfstandig ondernemer. Of ik koop alle panden in de buurt op en leef van de winst, of ik ben schrijver, visser, scuba-duiker of schilder. Die levenswensen die draaien om sociale contacten zijn niets voor mij, je bent dan de hele tijd feestjes aan het aflopen. Ook enkel een vaste baan past me niet, hoe snel zo’n poppetje in een sleur raakt van eten, slapen, werken, kletsen en weer eten wil je niet weten. Ik denk stiekem dat iedereen die langer dan 10 minuten met mij heeft gekletst, me wel zal herkennen in mijn sim. En dat geeft niets. Dus wat zegt jouw sim over jou?

 

© 2019 De Wereld Van LOB, Wendy Kers

preloader

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten