Over Kers & Kers

De Wereld Van LOB o.v. Kers & Kers LoopbaancoachingWelkom bij Kers & Kers. Het loopbaanbureau gespecialiseerd in het verhaal achter de loopbaanvraag. En uitgever van Dé creatieve en verhalende loopbaanmethode ‘De Wereld Van LOB’.

In de afgelopen twaalf jaar hebben wij stappen meegelopen in de (school)loopbaan van honderden starters in de wereld van onderwijs en werk. Mensen die worstelden met hun studiekeuze, hun wensen, passie en persoonlijkheid. Daarnaast hebben we veel projecten, trainingen en workshops mogen uitvoeren samen met- en in het onderwijs. We hebben gemerkt dat, hoewel loopbaanvragen op elkaar lijken, de verhalen van onze klanten bepalend waren voor onze benadering, feedback en instrumentkeuze. Inmiddels hebben we een arsenaal aan materiaal ontwikkeld, die we nu beschikbaar maken voor scholen en leerlingen.

Onze spontane, creatieve en tikkie eigenwijze benadering hebben we gebundeld met recente loopbaaninzichten en kennis van onderwijs- en arbeidsmarkt. Samen met onze interesse in creatief schrijven, psychologie, antropologie en gamification. In 2019 hebben we onze eigen LOB-methode De Wereld Van LOB uitgebracht voor vmbo-bl/kl, vmbo-gl/tl, havo en vwo en van brugklas tot en met examenjaar.

In de media

Lees hier interviews en artikelen van Wendy & Daniël Kers en De Wereld Van LOB.

  • Lees hier het artikel ‘Blikopener‘ waarin Wendy Kers je meeneemt in een praktisch LOB-project waarin de keten po-vo-mbo centraal staat. Bij de les 2 – Bruggen bouwen. Pagina 6-8.
  • Lees hier het artikel ‘Mevrouw heeft u even tijd‘ die Wendy Kers heeft geschreven op verzoek van Lizette Knuvers Mijland, voor haar onderwijsmoment 2018 in Onderwijskoppen. Het artikel gaat over de meerwaarde van studiebegeleiders.
  • Lees hier het artikel ‘Een netwerk om te leren‘, waarin Daniël Kers en collega’s zijn geïnterviewd door Bij de les van NVS-NVL. Het artikel gaat over de succesvolle overstap vo-mbo met tips voor regio’s.
  • Lees hier het artikel ‘Tien Ridders in de Orde van LOB benoemd‘, waarin Daniël Kers en 9 andere werden geridderd. Ede, 30 oktober 2014.
  • Lees hier het artikel ‘Naar een opendag, bereid je goed voor!‘ van de Spits, waarin Wendy Kers is geïnterviewd door John van Schagen, maart 2014.
  • Lees hier het artikel ‘Van chef koffie tot contract‘ van de Cosmopolitan, waarin Wendy Kers is geïnterviewd door M. Ordelmans, dec. 2013.
preloader