Geschiedenis van ons bedrijf

Sinds 2008 zijn we (Wendy en Daniël Kers) actief om leerlingen loopbaanvaardiger te maken en te leren loopaandenken. Net zoals personen zich ontwikkelen, zo ontwikkeld ons bedrijf zich ook. We zijn trots op de vele jongeren waarbij wij een stukje mee mochten lopen op hun loopbaanpad en de personen die ons helpen dit mogelijk te maken. Om die reden kunt u hier meer lezen over ons en de geschiedenis van De Wereld Van LOB. 

Contact-menu:

logo Kers & Kers Loopbaancoaching

Van Kers & Kers Loopbaancoaching naar De Wereld Van LOB

logo De Wereld Van LOB
 • 2008

  Gestart met Kers & Kers Loopbaancoaching v.o.f.

  Een loopbaanbureau gericht op het begeleiden van jongeren bij het maken van hun keuzes en loopbaanvragen, door middel van trajecten, trainingen en workshops.
  Tegelijkertijd zijn we de gehele projectperiode betrokken geweest bij de stimuleringsprojecten LOB van de VO-Raad en MBO-Diensten, om zo LOB meer op de kaart te zetten in het land. En bij projecten rondom de aanpak voortijdig schoolverlaten door het versterken van LOB in regio's.

 • 2010

  Expertise uitgebreid richting het MBO

  Als loopbaanspecialist en keuzecoach ondersteunen we MBO-instellingen en mbo-studenten met loopbaanvraagstukken. Daarnaast bleven we jongeren en volwassenen begeleiden en ondersteunen we regio’s en onderwijsinstellingen met Aanpak VSV en versterking van LOB.

 • 2013

  Coach online leergang - Stimuleringsproject LOB van de VO-Raad

  Tientallen scholen hebben we mogen begeleiden in hun ontwikkeling van LOB-visie en LOB-beleid naar een compleet LOB-uitvoeringsprogramma. Daarnaast zijn we ook gestart als interim-decaan voor scholen die tijdelijke ondersteuning konden gebruiken.

 • 2014

  Verzorgen trainingen loopbaanreflectiegesprekken

  In 2014 zijn we gestart met het verzorgen van trainingen in het voeren van loopbaanreflectiegesprekken in het VO en MBO. Ook hebben we de onderscheiding ‘Ridder in de Orde van LOB’, mogen ontvangen vanuit de organisaties OCW, LAKS, VO-Raad en MBO-Diensten.

 • 2016

  Start LOB-opdrachten

  Vanaf 2016 zijn we begonnen met het schrijven van LOB-opdrachten ter ondersteuning van de LOB-programma’s op de scholen.

 • 2017

  Start landelijke Expertisepunt LOB

  In 2017 mochten we een bijdrage leveren aan de start van het landelijke Expertise Punt LOB. Ook verzorgde we trainingen op diverse scholen op het gebied van versterking LOB en loopbaangespreksvoering.

 • 2018

  Start ondersteunen van bedrijven

  In 2018 zijn we gestart met het ondersteunen van bedrijven die een betere samenwerking zochten met het onderwijs. Op die manier konden we bedrijven en onderwijs met elkaar verbinden.

 • 2019

  Start De Wereld Van LOB

  In 2019 zijn we gestart met De Wereld Van LOB. Een fictieve wereld waarin Noa en haar vriendenclub leven, naar school gaan en werken. Hun voorbeelden en inspiraties werden het begin van de LOB-oplossing. Inmiddels is de LOB-oplossing uitgebreid tot vier doorlopende leerlijnen voor vmbo-bl/kl, vmbo-gl/tl, havo en vwo met opdrachten van brugklas tot en met het examenjaar.

 • 2021

  Start De Wereld Van STUVA

  In 2021 is onze LOB-oplossing uitgebreid met de oplossing voor Studie- en loopbaanvaardigheden. Een compleet programma voor de onderbouw en bovenbouw van het voortgezet onderwijs.

Volg ons op Social Media