Voor de begeleiders

De oplossingen De Wereld Van LOB & De Wereld Van STUVA zijn als online-versie beschikbaar in de leeromgeving van Apprentice. Werkt jouw school hier al mee? Dan kan je LOB en/of STUVA aanschaffen in dezelfde vertrouwde omgeving. Nog geen Apprentice? Ook dan kan je voor een klein bedrag beschikken over een complete online-leeromgeving met LOB en/of STUVA. Ook is het mogelijk om onze oplossingen aan te schaffen als PDF-bestanden via de Kers & Kers webshop.

Met onze oplossingen dragen we bij aan levensecht en betekenisvol onderwijs, voor alle niveaus en leerjaren.

Vraag nu de DEMO aan en ervaar het zelf!

Waarom Apprentice

LOB-dossier ApprenticeWe vinden het belangrijk dat LOB en STUVA onderdeel kan zijn van het gehele curriculum. Om die reden werken we samen met het LOB-dossier Apprentice. Dit is een bestaand onderwijsplatform waarin naast LOB en STUVA het ook mogelijk is om het platform voor nog veel meer in te zetten. De leerlingen kunnen een portfolio opbouwen voor LOB, CKV en de talen en activiteiten toevoegen aan hun plusdocument. Ook met het profielwerkstuk, de schoolkrant, (maatschappelijke) stage via de stagemodule, projecten, vakken, thema’s en jaarboeken kunnen leerlingen in hetzelfde systeem aan de slag. Ook is het mogelijk om Apprentice in de MS Teams omgeving te integreren.

Overzicht

Voor de begeleider geven de oplossingen overzicht en flexibiliteit.

Zo kun je opdrachten onzichtbaar maken zodat je per periode kan werken, voeg je eenvoudig eigen materialen toe en heb je overzicht op leerling- en klasniveau. Je ziet in één oogopslag welke leerling bij is en wie extra begeleiding nodig heeft.

Als docent en decaan heb je alle controle.

Snel feedback geven op een opdracht, controleren wie de profielkeuze al heeft ingeleverd of checken of het PTA compleet is, de gekleurde balkjes vertellen het je op klasniveau, maar ook per periode, deelopdracht of vakgebied.

De leerling heeft alles bij de hand via de app en tijdlijn.

Door een tijdlijn te vullen met ervaringen waar ze, binnen en buiten school, erg trots op zijn, ontstaat er een dynamisch overzicht van de persoonlijke ontwikkeling. Een mooi startpunt voor een loopbaangesprek, warme overdracht, het loopbaandossier of een matchingsgesprek op het vervolgonderwijs.